Internacional 25/09/2011

L'OTAN bombardeja Sirte per obrir el pas dels rebels libis a la ciutat natal de Gaddafi

Els rebels libis van arribar ahir a la porta est de Sirte. La població és el principal bastió de l'escàs territori que encara conserven les tropes del coronel

Efe
1 min
Un rebel patrulla una carretera propera a Sirte / AFP

TrípoliEls rebels libis han rebut l'ajuda de l'OTAN en la seva arribada a la ciutat de Sirte, el principal bastió de l'escàs territori que encara conserven les tropes del coronel Gaddafi. Malgrat el bombardeig de l'Aliança, els soldats lleials al dictador demostren que encara suposen un obstacle difícil de superar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els rebels libis han aconseguit aquest dissabte arribar a la porta est de Sirte, la ciutat natal de Gaddafi, situada a 450 quilòmetres a l'est de Trípoli i bastió de les seves tropes lleials, en una jornada que s'ha saldat amb deu morts i més de 100 ferits. Els atacs dels rebels a la zona de Sirte ja fa dies que es produeixen, i l'avenç és lent.

Segons el portaveu del Consell Nacional de Transició (CNT) a Brega, els rebels han pres la vall de Helewa, a 25 quilòmetres de l'est de Sirte. En els enfrontaments han mort cinc persones.

I al front de l'oest, hi ha hagut cinc morts més i un centenar de ferits, segons fonts rebels i de l'hospital de Misrata, que ha fet una crida d'urgència perquè es doni sang i acudeixin metges i infermers als hospitals de la ciutat.

L'entrada a Sirte es produeix, segons aquestes dades, dos dies després que un portaveu militar dels CNT anunciés que els rebels havien aconseguit el control de Sebha, 750 quilòmetres al sud de Trípoli, un altre dels tres principals bastions en mans de les tropes lleials a Muammar al-Gaddafi.

També aquest dissabte, el president del CNT, Mustafa Abdulyalil, ha reconegut a Bengasi l'existència de "diferències d'opinió" al consell en el procés per formar un nou govern i ha apuntat que l'anunci definitiu serà la setmana que ve.

stats