AFGANISTAN
Internacional 23/02/2012

Obama es disculpa per la profanació d'alcorans a l'Afganistan

El president dels Estats Units demana perdó a Karzai pel tractament "inadequat i no intencionat" del llibre sagrat de l'islam

Efe
1 min
Protestes a Kabul. EFE

KabulEl president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha disculpat aquest dijous per carta al seu homòleg afganès, Hamid Karzai, pel tractament "inadequat i no intencionat" de l'Alcorà a la base militar de Bagram, segons ha informat la Casa Blanca.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama ha enviat la missiva a Karzai a través de l'ambaixador nord-americà a Kabul, Ryan Crocker, on s'ha "lamentat i ha demanat disculpes per l'incident en què el material religiós va ser tractat de manera inadequada i no intencionada a la base aèria de Bagram".

Segons ha assegurat aquesta setmana personal afganès de dins la base de l'OTAN al nord de Kabul –la més gran de les tropes aliades al país–, dos soldats nord-americans van cremar un exemplar de l'Alcorà. L'acte va indignar l'Afganistan i ha originat una nova crisi en plena transició per transferir el control de la seguretat a les tropes afganeses abans de finals del 2014.

stats