COREA DEL SUD
Internacional 17/12/2010

Corea del Nord amenaça amb nous atacs si Seül inicia maniobres militars en aigües frontereres

El règim de Pyongyang assegura que hi respondrà amb un atac amb més força que el del novembre, que va provocar quatre morts. La Xina demana cooperació als EUA

Reuters
1 min
Soldats sud-coreans patrullen per l'illa de Yeonpyeong.

Seül p { margin-bottom: 0.21cm; } Corea del Sud té previst iniciar demà unes maniobres militars de tres dies amb foc real en una illa de la mar Groga fronterera amb el nord. Les accions han provocat la resposta del règim nord-coreà, però també de Rússia, que ha reclamat a Seül que les aturi per no crear una escalada de tensió a la península.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Corea del Nord ha advertit el seu veí del sud que tornarà a cometre un atac si tenen lloc aquestes maniobres militars, que es faran a l'illa de Yeonpyeong. Aquesta zona va rebre un atac de Pyongyang al novembre que va provocar quatre morts. En un comunicat a l'agència oficial de notícies nord-coreana KCNA, el règim estalinista assegura que l'acció serà molt més dura que l'anterior.

En un intent per calmar la situació, la Xina assegura que ha obtingut garanties de Corea del Nord que hi haurà contenció. També ha demanat als Estats Units més cooperació per rebaixar la tensió a la península coreana.

Precisament davant els propòsits de Corea del Nord en armament nuclear, el Japó ha posat en marxa una nova política de defensa i traslladarà recursos de les forces de terra cap a les aèries i les de la marina. Els plans militars de Tòquio, que també fan referència a la Xina, passen per reduir el nombre de tancs i comandaments intermedis per incrementar els de submarins i vaixells de guerra. El Japó comptarà per a la nova estratègia amb un pressupost de més de 211.000 milions d'euros.

stats