Estats Units
Internacional 13/02/2012

Els EUA i Corea del nord es reuniran per discutir els plans nuclears

Washington reclama que el país asiàtic compleixi amb les obligacions internacionals. Serà la primera vegada que els països es reuneixen des que va morir Kim Jong-il

Agències
1 min
Kim Jong-un, líder suprem de Corea del Nord / EFE

WashingtonEls Estats Units i Corea del Nord es reuniran a Pequín el 23 de febrer per tractar l'agenda nuclear del país asiàtic. La portaveu del departament d'Estat dels EUA, Victoria Nuland, ha explicat aquest dilluns que "el representant especial per a la política de Corea del Nord, Glyn Davies, dirigirà un equip a Pequín que es reunirà amb una delegació de Pyongyang encapçalada pel viceministre primer Kim Kye-gwan".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta serà la tercera reunió que se celebra, però serà la primera des que va morir el líder nord-coreà, Kim Jong-il al desembre. Des d'aleshores el succeeix el seu fill, Kim Jong-un. Segons ha aclarit Nuland, la reunió serà una continuació de les altres "per veure si Corea del Nord està preparada per complir els seus compromisos amb la declaració conjunta del 2005 i les seves obligacions internacionals, així com disposada a fer passos determinants cap a la desnuclearització".

Pyongyang va accedir a abandonar els seus programes nuclears el 2005 en un acord conjunt amb la Xina, el Japó, Rússia, els EUA i Corea del Sud. Des d'aleshores, la nació ha dut a terme proves nuclears en dues ocasions i les converses a sis es van trencar durant les últimes setmanes de George W. Bush com a president nord-americà. Washington i Pyongyang s'acusen mútuament de no respectar el pacte.

stats