ÀSIA
Internacional 12/01/2012

Un grup de pirates ataca un vaixell de l'exèrcit espanyol a l'oceà Índic

L'armada fereix cinc pirates després de l'intent d'abordatge. Hi ha sis detinguts, segons el ministeri de Defensa

Efe
1 min

MadridUn vaixell de l'armada espanyola s'ha vist abordat aquesta matinada per una embarcació lleugera integrada per pirates a l'oceà Índic. Segons ha explicat el ministeri de Defensa, l'exèrcit ha respost a l'intent d'abordatge primer amb armament lleuger i, després de veure que l'atac no cessava, ha llançat foc de neutralització d'autodefensa. S'han detingut sis pirates, cinc d'ells ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En concret, l'enfrontament ha sigut al vaixell Patiño, que opera en aquestes aigües amb la missió Atlanta de la Unió Europea contra la pirateria. Durant l'atac, cap membre de la dotació del vaixell espanyol ha resultat ferit.

A continuació, un helicòpter del vaixell ha sortit en persecució de la petita embarcació, que durant la fugida ha llançat tot tipus d'armament, diferents paquets i una escala. Després d'ordenar-se per megafonia que s'aturés i llançar foc d'advertència, finalment l'embarcació pirata s'ha parat, segons un comunicat de Defensa, que indica que s'han embarcat sis pirates a bord del vaixell Patiño, cinc d'ells ferits.

En les primeres declaracions, els detinguts han manifestat que un altre company ha mort durant l'incident i l'han llançat ells mateixos al mar. Els ferits reben tractament a les instal·lacions sanitàries del vaixell Patiño i, tan bon punt rebin les notificacions pertinents, s'actuarà d'acord amb el procediment establert amb l'Audiència Nacional.

stats