ÍNDIA
Internacional 13/07/2011

Les autoritats índies rebaixen a 17 el nombre de morts en el triple atemptat d'ahir a Bombai

Les autoritats índies van localitzar ahir un quart artefacte sense detonar. El país continua en alerta màxima per evitar nous atacs

Redacció
1 min
Un cotxe sinistrat per una de les explosions / Reuters

BarcelonaAlmenys 17 persones van morir i més de 100 van resultar ferides ahir a causa de tres explosions simultànies que van sacsejar tres indrets diferents de la ciutat de Bombai, segons el ministre de l'Interior indi, que va titllar l'atac de "terrorista", malgrat que cap grup ha reivindicat encara l'atemptat. El país asiàtic continua avui en alerta màxima, per evitar nous atacs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fonts oficials informaven ahir a la tarda de 21 víctimes mortals i centenars de ferits. Avui, la xifra de morts ha estat rebaixada a 17, un nombre que podria augmentar durant el dia donada la gravetat de les ferides de molts dels afectats per les explosions d'ahir.

El ministre d'Interior indi va explicar també que els terroristes van utilitzar ginys explosius artesanals. Una de les explosions va tenir lloc al mercat Zaveri de joies i d'or; una altra al teatre de l'òpera Opera House, i la tercera, en un taxi, al centre de Bombai, en plena hora punta de la tarda. Un quart artefacte explosiu va ser localitat ahir sense detonar.

"Està clar que els autors de l'atemptat volien afectar al major nombre de persones, hi ha hagut molts ferits", va declarar un portaveu del govern local.

stats