IRAN
Internacional 28/12/2010

El règim dels aiatol·làs executa dos homes a la forca

Un d'ells estava acusat d'espionatge per als serveis secrets d'Israel, el Mossad. L'altre estava vinculat a activitats d'una organització considerada terrorista

Efe
1 min
Protestes a Washington contra l'execució de l'activista iranià.

Teheran p { margin-bottom: 0.21cm; } El règim dels aiatol·làs ha executat a la forca un home acusat d'espiar per als serveis secrets israelians, el Mossad. Segons la sentència, l'espia va passar a Israel entre el 2004 i el 2008 informació classificada, com ara la situació de les bases militars, avions de combat i l'armament iranià. L'home va ser detingut fa dos anys amb la seva dona quan intentava abandonar l'Iran.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'altre home executat a la forca havia estat detingut fins a quatre cops des del 1983 en relació amb activitats contra el règim. L'última de les condemnes, del 2007, va ser la pena de mort, en aplicació de la llei islàmica. Segons el veredicte, l'home va dirigir reunions de l'organització armada Combatents del Poble, que les autoritats iranianes consideren terrorista. Grups de seguidors d'aquesta organització a l'exili s'han manifestat a Washington contra la sentència de mort.

stats