Iran
Internacional 26/05/2011

Dotze homes condemnats a mort a l'Iran han estat executats a la forca, cinc d'ells en públic

Amb aquestes 12 ja són 143 les persones penjades aquest 2011. L'Iran condemna a mort l'assassinat, les violacions, el robatori a mà armada, el tràfic de drogues i l'adulteri

Afp
1 min

TeheranDotze condemnats a mort per la justícia iraniana per tràfic de drogues, robatori a mà armada, violació i assassinat han estat penjats a la forca en diverses localitats del país aquests darrers dies, cinc d'ells en públic, segons fonts oficials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb aquestes dotze execucions, el nombre de condemnats a mort i penjats aquest 2011 a l'Iran arriba ja als 143, segons un recompte realitzat per l'agència francesa AFP a partir de les informacions dels mitjans locals.

Un d'aquest criminals penjats darrerament era "un assassí en sèrie responsable de la mort de cinc dones", segons l'agència de notícies Islamic Republic News Agency (IRNA).

L'any 2010, el número d'executats amb el mètode de la forca va arribar als 179, segons un recompte similar de l'agència francesa. L'ONG Human Rights Watch (HRW), en canvi, va comptar-ne 388; i Amnistia Internacional (AI), 252.

L'Iran és un dels països que més penes capitals executa al món, juntament amb la Xina, l'Aràbia Saudita i els Estats Units. Els crims que la justícia iraniana castiga amb la forca són l'assassinat, les violacions, el robatori a mà armada, el tràfic de drogues i l'adulteri.

stats