Internacional 16/06/2012

El Japó torna a activar reactors nuclears després de la crisi de Fukushima

El govern ja ha donat instruccions a la companyia elèctrica que gestiona la central nuclear d'Oi per reactivar dos reactos

Efe
1 min
Manifestació a Tòquio contra els reactors nuclears / REUTERS

TòquioEl govern del Japó ha a anunciat aquest dissabte de matinada que reactivarà dos reactor nuclears per primera vegada des del accident de la central de Fukushima el març de 2011. El primer ministre japonès, Yoshihiko Noda, va prendre aquesta decisió després de reunir-se amb el governador de la província de Fukui, que li va donar el seu vist-i-plau a la posada en marxa de dues unitats de la centra nuclear d'Oi, en aquesta regió. L'accident causat pel devastador tsunami del març de 2011 a la planta de Fukushima va arribar a paralitzar de manera gradual els 50 reactors nuclears del Japó per seguretat o per revisions tècniques.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El govern ja ha donat instruccions a l'operadora d'aquesta planta nuclear, l'elèctrica Kepco, per a que comenci les operacions per reactivar les dues unitat. Segons ha informat l'agència local Kyodo estaran al cent per cent de la seva capacitat a començaments de juliol.

Els grups antinuclears s'han oposat a aquesta mesura i han organitzat una concentració en què han participat 400 persones davant la seu del govern.

stats