JAPÓ
Internacional 07/04/2011

El Japó aixeca l'alerta de tsunami després del terratrèmol

Les autoritats japoneses havien advertit de l'arribada a la costa nord-est del país d'onades de dos metres d'alçada i havia ordenat l'evacuació de la zona per precaució

Redacció
1 min
La televisió japonesa ha interromput la programam per donar informació del nou terratrèmol

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'agència meteorològica del Japó ha aixecat l'alerta de tsunami a la costa nord-est després del terratrèmol de 7,4 graus que ha sacsejat la zona. Tot i les mesures de les autoritats que havien ordenat evacuar la zona i havien advertit sobre l'arribada d'un tsunami amb onades de dos metres d'alçada, finalment l'alerta s'ha aixecat. El nou sisme ha arribat després del terratrèmol i el tsunami de l'11 de març que va afectar la mateixa zona del país i va provocar més de 25.000 víctimes entre morts i desapareguts. El terratrèmol ha causat apagades a les províncies de Miyagui i Iwate, a més d'algunes zones de Yamagata, Aomori i Akita. Les autoritats han decidit tallar el trànsit a les autopistes més importants d'aquestes regions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Agència de Seguretat Nuclear ha informat que el terratrèmol d'avui no ha causat danys a les centrals nuclears del país. L'organisme ha assegurat que la central de Fukushima, que va patir grans desperfectes amb el terratrèmol de l'11 de març, aquest cop no ha sofert cap dany, tot i que s'han evacuat els treballadors per precaució.

stats