JAPÓ
Internacional 09/05/2011

El Japó tanca la central nuclear de Hamaoka

El govern de Naoto Kan mostra la seva consciència en la seguretat després de la crisi atòmica a Fukushima desencadenada pel terratrèmol

Efe
1 min
La central nuclear de Hamaoka

Hamaoka p { margin-bottom: 0.21cm; } La central nuclear de Hamaoka serà paralitzada després que el govern japonès hagi adoptat una política nuclear més rigorosa i conscienciada amb la seguretat quan fa gairebé dos mesos del desastre a la planta de Fukushima. L'empresa operadora Chubu Electric ha anunciat el tancament de la central després de les exigències de l'Executiu perquè tanqués tots els reactors per l'elevat risc de terratrèmols a la zona. El president de la companyia, Akihisa Mizuno, ha dit que l'aturada a Hamaoka respon a la necessitat de prioritzar el benestar de la població i de recuperar la confiança en l'energia nuclear.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El govern de Naoto Kan ha assegurat que manté la seva aposta per l'energia nuclear, tot i el tancament d'una de les central més perilloses del Japó. Les autoritats han indicat que no demanaran cap suspensió més de plantes atòmiques i que no tenen cap preocupació per les altres centrals del país. El Japó té ara 20 reactors disponibles dels 54 que hi ha arreu del territori.

stats