Internacional 18/07/2012

Kim Jong-un, líder de Corea del Nord, referma el seu poder militar amb el rang de mariscal

El nomenament s'ha fet dos dies després del relleu d'un influent líder de l'exèrcit. Amb el nou rang militar, Kim Jong-un assumeix el control total de les forces armades

Agències
1 min
La cerimònia de celebració del nomenament de Kim Jong-un

PyonyangEl líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha augmentat la seva ja important quota de poder amb un nou rang, mariscal, el més alt del militaritzat país asiàtic. Amb aquest nomenament, el jove líder obté el control total de l'exèrcit coreà, que, amb més d'un milió d'efectius, és un dels més grans del món.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Analistes locals consultats per Efe interpreten el nomenament com un pas més cap a la consolidació de Kim Jong-un com a líder absolut del país.

El polèmic relleu, diumenge passat, del cap de l'estat major, Ri Yong-ho, és vist pels analistes com una primera “purga” de Kim Jong-un, que estaria traient del poder les personalitats més pròximes a l'anterior líder, el seu pare Kim Jong-il. Ri va ser substituït dimarts pel general Hyon Yong-chol, un desconegut a nivell internacional.

Com a nét de Kim Il-sung, el “líder etern” i fundador de Corea del Nord, Kim Jong-un ha gaudit des del principi del suport del sector militar, factor que li ha permès instal·lar-se ràpidament i sense gaire dificultats en el poder que va heretar després de la inesperada mort del seu pare. El jove líder ha aconseguit en quatre mesos tots els càrrecs que el seu pare i antecessor va trigar anys en obtenir.

Corea del Nord pateix una important crisi econòmica des de l'esfondrament de la Unió Soviètica, que era un dels seus suports econòmics. La política nuclear del país li ha comportat greus sancions internacionals que perjudiquen la situació de la població, tot i els enviaments massius d'aliments a canvi d'endarrerir la investigació nuclear i militar.

stats