PAKISTAN
Internacional 04/01/2011

Assassinat el governador del Panjab pels trets del seu guarda de seguretat a la capital del país

El mandatari de la zona més rica i poblada del país, Salman Taseer, ha mort després que l'han tirotejat quan sortia del seu cotxe prop d'una zona comercial de la capital

Agències
1 min
Salman Taseer, el març passat.

Islamabad p { margin-bottom: 0.21cm; } El governador de la província pakistanesa del Panjab, Salman Taseer, ha mort a trets per un dels seus guardes de seguretat a Islamabad. L'atemptat s'ha produït quan Taseer sortia del cotxe en què viatjava per entrar en un centre comercial. Després de disparar-li, l'autor dels trets ha aixecat el braços per entregar-se.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El governador del Panjab, la província més rica i amb més població del Pakistan, s'havia oposat a la polèmica llei antiblasfèmia, cosa que ha provocat l'alteració dels moviments islamistes. El ministeri pakistanès d'Interior apunta a aquest fet com a motiu de l'assassinat. El primer ministre pakistanès, Yusuf Raza Gillani, ha decretat tres dies de dol per la mort del governador del Panjab.

L'atemptat mortal contra Taseer, de la formació governamental Partit del Poble Pakistanès (PPP), es produeix alhora que Gillani cerca nous suports parlamentaris per a l'executiu, després que un partit de pes a la coalició, el Moviment Muttahida Qaumi (MQM), hagi abandonat el govern. Tot i això, el principal partit de l'oposició, la Lliga Musulmana-N (PML-N), ha assegurat que no promourà un vot de confiança a l'executiu.

stats