Xina
Internacional 16/05/2012

Ofensiva de la Xina contra els estrangers il·legals

La Xina buscarà durant 100 dies els estrangers que entren al país amb falsos visats de turista per buscar feina o que s'hi queden quan els caduca el permís

Efe
1 min

PequínDes d'aquest dimarts i fins a finals d'agost, Pequín desenvoluparà un projecte pilot a les zones de la ciutat habitades per més estrangers amb el fi de detectar els il·legals respecte de tres circumstàncies: entrada al país, residència o treball.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia ha publicat un número de telèfon perquè els ciutadans informin sobre estrangers sospitosos que puguin incloure's en un o diversos d'aquests tres supòsits. Segons ha publicat el diari 'Nou Pequín', la residència il·legal –seguir a la Xina amb un visat caducat– és la violació més comuna per als estrangers. Durant l'anomenat 'Projecte de 100 dies', l'Oficina de Seguretat Pública pequinesa exercirà un control més exhaustiu sobre qualsevol estranger que entri, visqui o treballi il·legalment a la capital xinesa.

Segons la policia, a Pequín hi ha diàriament uns 200.000 estrangers, residents o de pas, una xifra en augment que inclou il·legals que poden cometre infraccions o crims menors i que responen a una de les tres característiques. La majoria dels individus considerats estrangers il·legals no tenen ingressos, residència fixa o feina i fins i tot viatgen a la Xina per fer activitats il·legals, ha afegit la policia. El 2011, la policia xinesa va detectar més de 20.000 estrangers que complien alguna de les característiques d'il·legalitat.

Fa dos anys, a la Xina hi havia 500 ciutadans de l'estat espanyol, xifra que avui és de 3.500. El consolat espanyol els ha enviat una carta a tots advertint-los de la batuda.

stats