Internacional 16/07/2012

Reoberta la primera platja de la província de Fukushima des de l'accident nuclear

La platja d'Iwaki, a 65 quilòmetres de la central, té uns nivells de radiació prou baixos com per no suposar un risc per a la salut

Agències
1 min
Un nen es banya a la platja d'Iwaki, a la província de Fukushima. AFP

TòquioLa platja d'Iwaki, a la província de Fukushima, ha obtingut aquest dilluns el permís de bany per a l'estiu. És la primera platja de la regió que rep banyistes des de l'accident de la central de Fukushima Daiichi, el març del 2011. La platja, situada a 65 quilòmetres de la central nuclear, ha estat inaugurada per tres guies turístics que s'hi han banyat per celebrar la festivitat del Dia del Mar. Per commemorar la reobertura de la platja s'han fet concerts i partits de diferents esports.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons l'Ajuntament d'Iwaki la concentració de radiació a l'aigua del mar és inferior a 1 becquerel per litre. La radiació a l'aire tampoc suposa un risc per a la salut.

L'accident de la central de Fukushima Daiichi, el pitjor des de Txernòbil, ha afectat l'agricultura, la ramaderia i la pesca de la zona, i ha obligat a evacuar prop de 80.000 persones de la zona d'exclusió de 20 quilòmetres.

L'operadora de la central, Tokyo Electric Power (Tepco), ha informat diverses vegades de la filtració d'aigua radioactiva al mar, l'última el passat abril, quan es van escapar 12 tones de líquid contaminat.

Aquest dilluns s'han celebrat manifestacions en contra de les centrals nuclears a Tòquio, on milers de persones s'han concentrat per exigir que es deixi d'utilitzar l'energia nuclear al Japó.

stats