XINA
Internacional 28/12/2011

Sancionats a la Xina 54 alts càrrecs ministerials per l'accident mortal d'un tren d'alta velocitat

El Consell d'Estat destitueix i expulsa membres del ministeri de Ferrocarrils cinc mesos després del sinistre, que va matar 40 persones

Efe
1 min

PequínCinc mesos després que la Xina sofrís el primer accident d'una línea de trens d'alta velocitat, que va causar 40 morts a prop de Wenzhou (est), l'executiu xinès ha anunciat aquest dimecres sancions per als 54 alt càrrecs del ministeri de Ferrocarrils, després de debatre la qüestió en la sessió setmanal del Consell d'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les sancions inclouen acomiadaments, expulsions del Partit Comunista de la Xina, degradacions i expedients disciplinaris, ha assenyalat en un comunitat el Consell d'Estat.

Els càrrecs de més alt nivell que reben sancions són el viceministre Lu Dongfu i l'enginyer en cap del ministeri, He Huawi, tot i que el càstig per a tots dos es limita a un expedient disciplinari, segons la nota oficial.

També estan entre els sancionats l'antic ministre Liu Shijun i l'exsegon enginyer en cap Zhang Shuguang, si bé tots dos ja van ser destituïts del ministeri a principis del 2011, fins i tot abans que es produís l'accident (el primer que enfronta un procés judicial per presumpta corrupció).

stats