El conflicte de les Corees
Internacional 27/11/2010

Seül vol venjança, el nord “lamenta” els morts civils

Corea del Nord diu que demana disculpes si hi ha hagut morts civils però el president de Corea del Sud adverteix que hi haurà una resposta a les “provocacions” del nord. D'altra banda, la Xina ha enviat un equip de representants a Seül com a mostra de col·laboració

Agencies
1 min
La mare del soldat sud-coreà, Seo Jung-woo, que va morir en l'atac amb Nord Corea

Seül p { margin-bottom: 0.21cm; } Els comandaments de la marina de Corea del Sud prometen un “desplegament de milers” d'actius com a revenja pels obusos nord-coreans que dimecres van caure a l'illa de Yeonpyeong i van matar dos militars i dos civils, i que ha provocat unes declaracions inusuals de disculpa per part de Corea del Nord. El president de Corea del Sud, Lee Myung-bak, ha dit als seus ministres i assessors que estiguin preparats durant les maniobres militars que ha començat conjuntament amb els Estats Units, per reaccionar a futures “provocacions” de Corea del Nord.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al funeral, els dos soldats morts han estat honorats amb salves mentre les famílies ploraven i soldats amb cares llargues acompanyaven el seguici. L'atac a l'illa ha estat el més dur des de la guerra civil del 1950-53. Corea del Nord, un país no precisament conegut per demanar disculpes, ha dit que si hi ha hagut civils morts és “molt lamentable”, però que el Sud hauria usat escuts humans. També ha declarat que els Estats Units s'haurien d'avergonyir per haver “orquestrat” la seqüència d'esdeveniments per justificar l'enviament de portaavions i unir-se a les maniobres militars. La Xina ha enviat un equip de representants, inclòs el secretari d'Estat, Dai Bingguo, a Seül per a una reunió improvisada amb el ministre d'Afers Exteriors sud-coreà, Kim Dung-hwan. No se sap el contingut de les discussions.

stats