Birmània
Internacional 18/04/2012

Suu Kyi sortirà de Birmània per primera vegada en 24 anys

La líder opositora visitarà el Regne Unit i Noruega, en la seva primera sortida del país en 24 anys. En els breus períodes en què no va estar detinguda, Suu Kyi no es va atrevir a sortir del país per por de no poder-hi tornar a entrar

Reuters
1 min
Suu Kyi arriba a la seu del seu partit, la Lliga Nacional per la Democràcia (LND), aquest dimecres. / NYEIN CHAN NAING / EFE

RangunLa premi Nobel de la Pau i recent elegida diputada al parlament birmà Aung Sang Suu Kyi viatjarà fora del país per primera vegada en 24 anys després d'acceptar les invitacions per visitar Noruega i el Regne Unit al juny, segons ha dit el seu partit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El seu viatge remata mesos de grans canvis a Birmània, incloses les històriques eleccions parcials de l'1 d'abril que li van donar un escó al parlament –constituït fa un any– que va substituir quasi cinc dècades d'una dura dictadura militar. El viatge inclourà una visita a Oxford, on va anar a la universitat als anys 70.

Suu Kyi, de 66 anys, va ser detinguda per primer cop el 1989, i va passar 15 dels 21 anys següents sota arrest domiciliari, fins que en va ser alliberada el novembre del 2010. Suu Jyi va negar-se a deixar el país durant els períodes breus en què no estava detinguda, per por que no li fos permès tornar-hi a entrar.

stats