TAILÀNDIA
Internacional 25/03/2011

Almenys 74 morts pel terratrèmol que ha sacsejat Birmània

El sisme ha tingut l'epicentre en una zona fronterera amb Tailàndia. Es descarta qualsevol risc de tsunami. Els moviments de la terra s'han sentit a tot el sud-est asiàtic

Agències
2 min
Habitants de la ciutat vietnamita de Hanoi, on s'ha deixat sentir el sisme, fora de casa.

Bangkok p { margin-bottom: 0.21cm; } Almenys 74 persones han mort a causa d'un terratrèmol de 6,8 graus en l'escala de Richter, amb l'epicentre al nord-est de Birmània, que també ha afectat la veïna Tailàndia. Vint de les víctimes s'han trobat al poble de Tarlay, prop de l'epicentre. Fonts militars birmanes informen que 17 víctimes més serien soldats i civils que estaven al quarter fronterer de Tachilek, en un dels passos que separa el país de Tailàndia. A banda, més de 100 persones han hagut de ser traslladades a hospitals amb ferides de diversa gravetat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

S'han esfondrat gairebé 400 edificis i el sisme també ha afectat els gratacels de la capital tailandesa, Bangkok. Els moviments de la terra també s'han deixat sentir a Hanoi, la capital de Vietnam, i fins i tot al sud de la Xina, a centenars de quilòmetres. A Tailàndia, es va produir la primera mort que es va fer pública, la d'una dona que va perdre la vida quan li va caure a sobre la paret de casa seva mentre dormia. A una altra ciutat tailandesa, Mae Sai, els llums s'han apagat temporalment i alguns turistes han abandonat els hotels i han dormit al carrer per por de les rèpliques.

L'Institut Geològic dels Estats Units ha situat l'epicentre d'aquest terratrèmol en una zona propera a la frontera de Birmània amb Tailàndia i Laos, a una desena de quilòmetres de profunditat i a uns 80 quilòmetres al nord de la segona ciutat tailandesa, Chiang Mai, una de les principals destinacions turístiques del país. L'organisme nord-americà ha descartat qualsevol risc de tsunami com a conseqüència del sisme. La zona on s'ha produït el moviment sísmic és una àrea poc habitada i muntanyosa, que forma part de l'anomenat Triangle Daurat, un centre de distribució il·legal d'opi.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats