XINA
Internacional 24/02/2011

La Xina assegura que no sucumbirà davant la revolució del gessamí

El govern xinès creu que “la idea que passi el mateix que a Tunísia o Egipte és absurda i poc realista”. Malgrat això, les autoritats continuen detenint manifestants

Reuters
1 min

Pequín p { margin-bottom: 0.21cm; } Les autoritats xineses han assegurat que la Xina no sucumbirà davant els disturbis que s'han produït durant la revolució del gessamí. L'excap de l'oficina d'informació del govern, Zhao Qizheng, ha indicat que “la idea que a la Xina passi el mateix que a Tunísia o Egipte és absurda i poc realista”. Tot i això, l'onada de detencions i censura al país demostra el nerviosisme de Pequín davant les revoltes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats xineses han obstaculitzat la difusió d'informació a la Xina. La paraula “gessamí” ha estat bloquejada en les recerques dels llocs web xinesos. El creixement econòmic de la Xina s'ha diluït pel descontentament de la societat per la corrupció i la desigualtat. També ha permès el finançament per a la seguretat interior, la policia armada -amb equips sofisticats de vigilància- i maquinària intimidatòria.

stats