XINA, FILIPINES
Internacional 30/03/2011

La Xina executa tres filipins per tràfic de drogues

Dos homes i una dona van ser detinguts acusats de tràfic d'heroïna el 2008 i, tot i les crides del govern de Filipines i la població per aconseguir ajornar l'execució, el govern xinès ha aplicat la pena de mort

Reuters
1 min
Manifestació per als tres executats a Manila

PequínLa Xina ha executat tres ciutadans filipins condemnats per tràfic de drogues el 2008. Tots tres, dos homes i una dona, van ser capturats fa tres anys acusats de contraban quan transportaven heroïna. Segons la llei xinesa, el tràfic d'almenys 50 grams de qualsevol droga es castiga amb la pena de mort. El vicepresident filipí, Jejomar Binay, ha assegurat que el govern ha fet tot el possible per ajornar l'execució però que la Xina no ha cedit a les peticions de Filipines i ha procedit a l'execució. Les famílies dels tres ciutadans filipins havien enviat cartes al govern xinès demanant clemència i a tot el país hi ha hagut concentracions per demanar l'indult dels presoners, però les crides no han estat escoltades.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amnistia Internacional ha criticat l'ús generalitzat de la pena de mort a la Xina i assegura que en aquest país s'executa a un nombre de persones més alt que en els altres països amb pena de mort conjuntament. Davant les crítiques, el Ministeri de Relacions Exteriors xinès ha assegurat que el narcotràfic és un delicte greu i han actuat segons la llei. La Xina manté un gran control sobre 55 delictes punibles amb pena de mort.

stats