Pakistan
Internacional 07/04/2012

Una allau sepulta més de 100 soldats al Pakistan

El sinistre s'ha produït a més de 6.000 metres d'altura, en una zona del Caixmir que es disputen l'Índia i el Pakistan

Agències
1 min

IslamabadUn total de 135 persones, de les quals 124 eren soldats –segons dades que ha confirmat l'exèrcit del Pakistan–, han quedat sepultades aquest dissabte per una allau en una zona remota de l'Himàlaia, al nord del país. El Pakistan i l'Índia es disputen la sobirania de la regió, que es considera el camp de batalla més elevat del món.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El sinistre s'ha produït prop del glaciar de Siachen, situat a més de 6.000 metres d'altura, integrat a la regió del Caixmir i escenari de periòdics enfrontaments armats entre forces d'ambdós països durant les tres últimes dècades.

"Més de cent soldats continuen atrapats", ha dit Sanab Gul, portaveu de la policia de la zona, que ha precisat que els equips de rescat s'han desplaçat al lloc de l'accident, al nord-est de la serralada de l'Himàlaia. Segons els mitjans locals, els equips de salvament han recuperat a mitja tarda diversos cadàvers –no n'han especificat el nombre– i prosseguien les tasques de recerca amb l'ajuda de gossos ensinistrats, unitats terrestres i helicòpters.

stats