Austràlia
Internacional 16/12/2010

El mal temps dificulta la recuperació de persones del naufragi a Christmas



Alguns residents de l'illa han assenyalat que la tragèdia es podria haver evitat si s'hagués respost abans als missatges de socors de la barca que venia d'Indonèsia, escortada per un patruller

Agència
1 min
Austràlia Pastera

SydneyEl mal temps dificulta el rescat de desenes d'immigrants que viatjaven en una barca que es va enfonsar ahir a l'illa australiana de Christmas a l'Oceà Índic, segons han informat fons oficials. Continuen confirmats 28 morts, però es calcula que la xifra augmentarà fins a almenys 50 perquè es desconeix el nombre exacte de passatgers que hi viatjaven i queden encara moltes persones per treure de l'aigua, va afirmar el ministre d'Immigració, Chris Bowen. Un total de 44 persones -entre elles onze nens- van ser rescatades amb vida ahir.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Pamela Curr, una activista a favor dels drets del immigrants, ha assegurat que els veïns van escoltar els crits procedents del vaixell, i durant 30 minuts van trucar per telèfon a la Marina sense que ningú contestés.
 El Partit dels Verds han demanar que una comissió independent investigui els fets, perquè no entenen com el potent radar militar de la base de l'illa de Christmas no va detectar l'embarcació, i tampoc se sap quan van trigar a arribar al naufragi els agents de duanes.


Milers d'immigrants viatgen cada any a Austràlia a la recerca de treball i una vida millor, i un 2% demana asil polític perquè vénen de zones de conflicte com l'Afganistan, l'Iraq o Sri Lanka.
Si són interceptats, la política oficial australiana impedeix la seva entrada al país per reubicar-los després en tercers països o traslladar-los a Christmas, que actualment allotja a uns 6.000 refugiats que arribats el 2010.

stats