Internacional 14/02/2011

La policia iraniana s'enfronta als opositors en una manifestació prohibida

Les forces de seguretat han detingut desenes de seguidors de l'oposició que s'han concentrat per manifestar-se a favor de les revoltes a Tunísia i Egipte

Agències
1 min
Ahmadinejad i Gul a Teheran

Teheran p { margin-bottom: 0.21cm; } Les forces de seguretat de l'Iran han detingut desenes de seguidors de l'oposició en els enfrontaments que han sorgit de la manifestació prohibida a favor de les revoltes a Tunísia i Egipte. Desenes d'efectius de la policia iraniana s'han desplegat pels carrers del centre de la ciutat per contrarrestar la marxa prohibida pel règim. Després de mesos de silenci, l'oposició va emetre aquest cap de setmana un comunicat en què instava la població a manifestar-se avui, tot i les advertències de les autoritats que la convocatòria estava prohibida. A més, el règim de Mahmud Ahmadinejad ha censurat diverses pàgines web de notícies internacionals i ha intentat distorsionar l'emissió de canals per satèl·lit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La Guàrdia Revolucionària va advertir als iranians que no intentessin sortir avui als carrers. “El seu pla per manifestar-se forma part d'una conspiració incitada pels enemics de l'Iran”, ha dit el comandant Hussein Hamedani. “Els sedicionistes no són res més que cadàvers i farem front a qualsevol dels seus moviments. Els considerem antirrevolucionaris i espies”, ha afegit el militar.

Els enfrontaments entre la policia i els opositors s'han produït mentre el president Ahmadinejad estava reunit amb el president turc, Abdulah Gül. El mandatari turc ha instat els líders del Pròxim Orient a que escoltin les demandes del poble, ja que les seves opinions són “bastant realistes”. “Els desitjos del poble s'han de tenir en compte, s'han de fer reformes fonamentals, tant econòmiques com polítiques”, ha dit Gül davant un impertèrrit Ahmadinejad.

stats