PAKISTAN
Internacional 09/02/2011

El primer ministre del Pakistan dissol tot el Govern per retallar despeses

Tots els ministres han presentat la dimissió i Gillani promet que presentarà un nou gabinet en un termini de 24h. El govern del Pakistan era fins ara una dels més grans del món.

Agències
1 min
El primer ministre del Pakistan Yusuf Raza Gillani.

IslamabadTots els ministres del Pakistan acaben de presentar la seva dimissió al primer ministre, Yusuf Raza Gillani, per aconseguir que es pugui dissodre el govern i formar-ne un de nou més reduït amb la finalitat de retallar despeses, segons fonts oficials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Gillani ha indicat que els ministres han presentat la seva dimissió durant "l'última reunió de l'executiu actual" i que formarà un nou govern en un termini de 24 hores.

Un portaveu del partit que governa, el Partit del Poble del Pakistan (PPP) ha dit que la decisió respon a la necesitat "d'abordar la realitat econòmica del país", "en aquesta moments fa falta un Gabinet més reduït", ha afegit.

L'oposició portava temps reclamant disminuir el número de ministeris del Govern pakistanès, un dels més extensos del món. La ja dèbil economia nacional s'ha vist perjudicada per les inundacions de l'any passat, que van ocasionar danys valorats en 10.000 milions de dòlars.

stats