Terrorisme al Pakistan
Internacional 03/04/2011

Almenys 41 morts i més de 70 ferits en un doble atemptat suïcida al Pakistan

Dos terroristes suïcides han fet esclatar els explosius que duien a sobre a la porta d'una mesquita sufí al centre del país.

Agències
1 min

IslamabadUn doble atemptat suïcida en un santuari sufí al centre del Pakistan ha causat almenys 41 morts i més d'una setantena de ferits, segons l'agència Reuters. Els testimonis han informat que dos suïcides han fet esclatar els explosius a l'entrada de la mesquita sufí Sakhi Sarwar a la ciutat de Dera Ghazi Khan quan la policia no els ha permès entrar. En aquell moment hi havia milers de fidels que celebraven una festivitat religiosa que dura tres dies. Per això, la majoria de víctimes són fidels que havien anat a passar el dia a aquesta ciutat amb la seva família.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els talibans, relativament actius en aquesta zona del Pakistan, han reivindicat immediatament l'acció. "Els nostres homes han dut a terme aquests atacs i en faran més com a represàlia per les operacions del govern contra la nostra gent al nord-oest del país", ha dit en una conversa telefònica amb Reuters Ehsanullah Ehsan, un portaveu militar talibà.

Els sufís són una branca minoritària i mística de l'Islam que sovint ha estat víctima d'atacs per part d'extremistes religiosos o grups de talibans vinculats a Al-Qaida, que els consideren heretges. El d'avui és el cinquè atemptat suïcida al Pakistan en cinc dies.

stats