Pakistan
Internacional 13/02/2012

El primer ministre del Pakistan és processat per desacatament

Yusaf Raza Gillani està acusat de no seguir una ordre del Tribunal Suprem d'escriure al govern suís per investigar càrrecs de blanqueig de diners del president del Pakistan

Ara
1 min
El cap del govern pakistanès saluda els seus simpatitzants en arribar al judici. / AAMIR QURESHI / AFP

BarcelonaEl Tribunal Suprem del Pakistan ha processat aquest dilluns el primer ministre, Yusaf Raza Gillani, per desacatament. Yusaf Raza Gillani, segons la cort, va desobeir una ordre del Suprem d'escriure una carta al govern suís per reobrir una causa per presumpte blanqueig de capital contra el president del país, Asif Ali Zardari.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Si fos declarat culpable, Gillani podria afrontar la inhabilitació i una pena de presó. El primer ministre s'ha declarat no culpable, i argumenta que el president, que nega els càrrecs per corrupció, gaudeix d'immunitat com a cap d'estat. Està previst que es defensi dient que va rebre assessorament jurídic que li va aconsellar no reobrir els càrrecs perquè seria inconstitucional.

Zardari està acusat de blanquejar diners procedents de suborns en comptes en bancs suïssos, i afirma que els càrrecs contra ell estan motivats políticament.

El judici arriba enmig de tensions creixents entre el govern i el poder judicial.

stats