AFGANISTAN
Internacional 19/01/2012

Vuit civils morts en un atac suïcida a un aeroport de l'Afganistan

L'explosió detonada per un terrorista suïcida ha causat la mort de vuit civils a l'aeroport de Kandahar, al sud del país. Segons l'OTAN, l'objectiu eren les tropes estrangeres

Agències
1 min

KabulAlmenys vuit civils han mort en un atac suïcida a l'aeroport internacional de Kandahar, ciutat del sud de l'Afganistan. L'objectiu de l'atac era un comboi de la missió de l'OTAN al país, segons fonts oficials afganeses i la mateixa OTAN.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atac ha tingut lloc fora del perímetre de l'aeroport, a una zona propera a l'entrada d'aquest que serveix de base per a milers de soldats estrangers. "Un terrorista suïcida ha fet explotar la càrrega d'un cotxe bomba" quan forces de l'OTAN estaven marxant de l'aeroport, asseguren fonts de l'OTAN.

Abdul Razaq, cap de la policia a la província de Kandahar, en canvi, ha dit a AP que el suïcida ha fet esclatar un explosiu que duia al cos.

Recentment, una sèrie d'atacs han destorbat la pau relativa que es vivia a Kandahar, la terra natal del president Hamid Karzai i considerada com la terra espiritual dels talibans. A principis de mes, un seguit d'atemptats van matar 12 persones a la ciutat.

stats