CATÀSTROFE AL JAPÓ
Internacional 22/03/2011

Un sisme de 6,3 graus sacseja de nou el nord-est del Japó

L'Agència Meteorològica del país havia advertit avui de la possibilitat de nous tremolors en aquesta zona

Efe
1 min

TòquioUn sisme de 6,3 graus a l'escala de Richter, amb epicentre en l'Oceà Pacífic, ha sacsejat avui de nou el nord-est del Japó, sense que s'hagi informat de danys, segons ha indicat l'Agència Meteorològica nipona.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El terratrèmol, que s'ha sentit també a Tòquio, s'ha produït a les 18.19, hora local, (10.19 a Catalunya), i el seu epicentre s'ha situat davant de les costes de la província de Fukushima, a una profunditat de deu quilòmetres sota el fons marí. El sisme ha tingut una intensitat de 4 en l'escala japonesa tancada de 7, que se centra en l'extensió de les zones afectades més que en la intensitat del tremolor. L'Agència Meteorològica del Japó havia advertit avui de la possibilitat de nous tremolors en aquesta zona del país, amb una intensitat de fins a 7 graus en l'escala de Richter.

L'organisme ha explicat que el sisme de 9 graus que el dia 11 de març va afectar el nord-est del país pot registrar rèpliques en una zona àmplia i ha instat les províncies afectades a no abaixar la guàrdia. Des d'aquest gran terratrèmol, el Japó ha registrat prop de 600 rèpliques, el 10 per cent d'elles amb una magnitud superior als 4 graus en l'escala nipona. El terratrèmol del dia 11 i el posterior tsunami han causat més de 9.000 morts i 12.600 desapareguts, segons el darrer recompte de la policia.

stats