TAILÀNDIA
Internacional 03/07/2011

Àmplia victòria de Shinawatra a les eleccions de Tailàndia

L'actual primer ministre ha admès la derrota després que la seva rival hagi obtingut 261 dels 500 escons

Redacció
2 min

BarcelonaLa candidata dels camises vermelles, Yingliuck Shinawatra, s'ha imposat a les eleccions tailandeses per un ampli marge de vots al partit de l'actual primer ministre, Abhisit Vejjajiva, que ja ha reconegut la derrota i ha felicitat la seva contrincant. Shinawatra, que es presentava pel Puea Thai i és germana de l'expresident Thaksin Shinawatra, exiliat des de fa cinc anys a Dubai, ha obtingut 261 escons dels 500 de la cambra tailandesa, mentre que la formació de l'actual primer ministre, el Partit Demòcrata, n'ha aconseguit 162, segons la Comissió Electoral. "Ho faré el millor que pugui i no us decebré", ha assegurat la guanyadora dels comicis després de ser felicitada pel seu germà. "Està clar que després dels resultats electorals que el Puea Thai ha guanyat les eleccions i que el Partit Demòcrata accepta la derrota. Vull felicitar el Puea Thai pel dret que té a formar govern", ha dit l'actual primer ministre en una televisió del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb la pràctica totalitat dels vots escrutats, la guanyadora dels comicis ha obtingut 261 escons dels 500, mentre que el seu rival i actual primer ministre n'ha aconseguit 162. Les enquestes havien apuntat que el Puea Thai aconseguirien fins a 313, i que el Partit dels Demòcrates es quedarien amb 152.

Els partidaris de Shinawatra han sortit al carrer per celebrar la seva victòria amb crits de "Yingluck, número u" i "Yingluck, primera ministra". Per la seva banda, un dels líders de les protestes dels camises vermelles que l'any passat van aconseguir paralitzar Bangkok, Kwanchai Praipana, ha pronosticat que amb la victòria de Shinawatra regnarà la pau a Tailàndia.

Aquestes són les vint-i-sisenes eleccions a Tailàndia des que el 1932 es va convertir en una democràcia, posant fi a set segles de monarquia. Des d'aleshores, el país ha patit 18 cops militars.

stats