Internacional 07/05/2011

Els talibans llancen una dura ofensiva a l'Afganistan

Els militants ataquen diferents seus del govern a Kandahar amb almenys sis suïcides. Un líder taliban anuncia que venjaran la mort de Bin Laden

Reuters
1 min
Un grup taliban posa armat en una ciutat del sud de l'Afganistan. REUTERS

Kandahar / KabulLa situació de Kandahar, al sud-est del país, viu un dia de lluites intenses al carrer. Tot ha començat amb una ofensiva planificada per les forces d'insurgència taliban contra diferents seus governamentals, amb sis kamikazes inclosos, que almenys han ferit a 24 persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els atacs han començat amb una explosió a prop de la casa del governador provincial, al cor de la ciutat, que ha precedit a una sèrie d'explosions en d'altres punts estratègics.

Segons fonts oficials i els testimonis consultats per Reuters, es tractaria d'un atac múltiple en què els helicòpters nord-americans s'haurien vist implicats.

Kandahar és una dels bressols dels talibans i un dels punts calents de la insurgència. L'atac atia el debat sobre el paper de les tropes nord-americanes i de l'OTAN al país després de la mort de Bin Laden.

Justament arran de l'atac dels Estats Units, un líder del grup ha llançat avui un comunicat en què condemna la mort d'Ossama Bin Laden i promet que venjaran l'atac fent "vessar la sang" dels "ocupes" d'Afganistan.

stats