DESASTRE NATURALS
Internacional 26/12/2010

Commemoracions del sisè aniversari del tsunami

Indonèsia i Tailàndia recorden la tragèdia que va sacsejar la regió el dia de Sant Esteve de 2004. Van morir-hi unes 230.000 persones

Efe
1 min
Commemoració del tsunami de 2006 a Phuket, Tailàndia. Foto: EFE

Yakarta / PhuketIndonèsia i Tailàndia han commemorat aquest diumenge el sisè aniversari del tsunami que, el dia de Sant Esteve de 2004, va matar unes 230.000 persones en una dotzena de països de la regió. Esteses d'espelmes a la platja i de flors de paper que imiten les dels cirerers, a més d'altres actes carregats de simbolisme, han estat la manera de recordar les víctimes, com cada any des del dia de la tragèdia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La regió indonèsia més castigada va ser Aceh, al nord de l'illa de Sumatra, una zona on pobles costaners sencers van ser esborrades per les onades. A Indonèsia ho van morir unes 164.000 persones. D'aquesta xifra, un 21% són, en realitat, persones desaparegudes de les quals no se'n va trobar el cadàver ni se'n va saber res més.

Sis anys després, encara hi ha mares i pares aferrats a l'esperança de tornar a veure algun dia els seus fills.

A Tailàndia, hi va haver on hi va haver 5.395 morts inclosos 2.248 estrangers de 37 països. En aquest país també s'han fet actes de commemoració, especialment a Phuket, un dels punts més afectats pel tsunami.

stats