Internacional 09/11/2011

Un vídeo satíric aixeca polèmica al Pakistan

La cançó, del grup Beygairat, es burla dels militars conservadors, de la religió i els polítics nacionalistes pakistanesos

Ara
1 min

BarcelonaLa cançó satírica Aalu Andava (Les patates i els ous), del grup Beygairat, ha aixecat molta polèmica al Pakistan. El vídeo, que ja ha rebut més de 250.000 visites a YouTube en menys d'un mes, critica l'extremisme religiós, els militars conservadors i els polítics nacionalistes pakistanesos. La cançó de la banda Beygairat (un nom que significa: sense honor) s'ha convertit en tot un èxit al sud del continent asiàtic, sobretot a l'índia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al vídeo apareixen els tres membres del grup vestits amb uniformes escolars i diuen que, com que les seves mares estan obsessionades a fer-los menjar només ous i patates, ells el que volen és menjar pollastre. Més endavant la cançó lamenta que l'únic supervivent dels atacs terroristes del 2008 a la ciutat de Mumbai, Ajmal Qasab, sigui un "heroi" per a moltes persones i que, en canvi, s'oblidi l'únic premi Nobel que ha tingut el Pakistan, Abdus Salam.

Davant la provocació de la lletra d'Aalu Andava el grup podria tenir problemes amb les autoritats pakistaneses. Tot i que es tracti "només d'una cançó", tal com recorda Aftab Ali Saeed, membre de la banda, és evident que, al Pakistan, fer sàtira sobre estaments i institucions polítiques, religioses o militars, pot portar molts problemes. Evidentment, la intenció dels Beygairat era provocar, i ho han aconseguit.

stats