Internacional 22/05/2013

"Hem fet això perquè hi ha musulmans morint cada dia"

Un dels presumptes autors del crim de Londres justifica l'assassinat en un vídeo gravat al lloc dels fets

Agències
1 min

LondresUn dels presumptes autors de l'assassinat aquest dimecres d'un home al sud de Londres apareix en un vídeo gravat al lloc del crim –i emès a la cadena britànica ITV– justificant l'atac.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb les mans ensangonades, amb un matxet i un ganivet a la mà, el sospitós es dirigeix a la càmera i assegura: "L'única raó per la qual hem fet això és perquè hi ha musulmans morint cada dia. Aquest soldat britànic és l'ull per ull i la dent per dent". En aquest sentit, es tracta d'un altre indici per afirmar que la víctima podria ser un soldat britànic, tal com han afirmat diversos mitjans anglesos.

L'individu demana disculpes a les "dones" que han hagut de veure el crim, però afirma que en la seva "terra les dones han de veure el mateix". “Vosaltres mai estareu fora de perill. Traieu al vostre Govern, no li importeu", diu l'home. En un moment de la gravació, el sospitós diu: "Jurem per Al·là totpoderós que mai deixarem de combatre".

Els dos presumptes autors del crim han estat detinguts després de ser ferits de bala pels trets de la policia i han estat traslladats a l'hospital.

stats