Turquia
Internacional 13/06/2011

Onze ferits per una bomba al Kurdistan turc en la jornada postelectroal

L'atemptat va atacar les celebracions per la victòria dels candidats kurds. El primer ministre Erdogan paga a les urnes l'imcompliment de les promeses sobre drets culturals i polítics

Reuters / Redacció
1 min

Diyarbakir (Turquia)Onze persones han quedat ferides per l'explosió d'una bomba al Kurdistan turc, a prop de la frontera iraquiana. L'atemptat es va produir ahir a la nit, en una celebració de la victòria dels candidats kurds a la província de Sirnak. Les víctimes reben tractament mèdic en un hospital proper.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els islamistes moderats del governant AKP, que va guanyar les eleccions de dimenge amb un 50% dels vots, no han obtingut en aquesta ocasió el suport dels kurds del sud-est de Turquia. El Partit Republicà del Poble (CHP), liderat pel kurd Kemal Kiliçdaroglu, ha recollit la majoria de suports a la regió, després que el primer ministre Erdogan incomplís les seves promeses sobre la normalització dels drets culturals i polítics dels kurds a Turquia.

L'AKP va posar en marxa una cadena de televisió estatal en kurd i va impulsar l'ús d'aquesta llengua en alguns centres d'estudi, però sota els dos mandats de Recep Tayyip Erdogan no s'ha aturat el setge policial a les organitzacions nacionalistes en l'òrbita del Partit dels Treballadors del Kurdistan.

stats