Pakistan
Internacional 10/02/2011

Un jove es fa explotar i mata com a mínim 31 reclutes al nord-oest, en una zona controlada pels talibans

L'atac posa de manifest la revifalla de la insurgència talibana, que utilitza el nord-oest del Pakistan com a base logística en la seva guerra contra l'ocupació de l'Afganistan

Reuters
1 min
Camions amb taüts al centre de reclutament de Mardan, aquest matí. REUTERS

IslamabadUn jove vestit amb uniforme escolar s'ha fet explotar aquesta nit molt a prop d'un centre de reclutament militar a la ciutat de Mardan, al nord-oest del Pakistan. Fonts de l'exèrcit parlen d'almenys 31 morts, la majoria joves reclutes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En aquesta regió, fronterera amb l'Afganistan, el govern pakistanès i els Estats Units duen a terme una guerra contra la insurgència talibana, que té la base logística en aquesta zona per lluitar contra l'ocupació internacional al seu país. L'atemptat posa de manifest un ressorgiment de la seva activitat, després d'uns mesos en què les seves operacions s'han limitat a enfrontaments sectaris i han evitat els xocs amb l'exèrcit.

El primer ministre Gillani, que precisament ahir va fer dimitir diversos ministres amb l'objectiu de retallar despeses, ha condemnat l'atac. El govern està sota la pressió de l'administració Obama, que injecta una gran quantitat de recursos al país i reclama una major implicació en la lluita contra els talibans.

stats