Iraq
Internacional 23/07/2012

22 atemptats en una quinzena de ciutats deixen un centenar de morts a l'Iraq

Els atacs amb cotxes bomba i explosius han deixat gairebé 200 ferits. El país viu un rebrot de violència amb atacs freqüents dirigits a objectius xiïtes i forces de seguretat

Agències
1 min
Escenari d'un atemptat a Mahmudiya, al sud de Bagdad / REUTERS

BagdadAlmenys 90 persones han mort i dos centenars més han resultat ferides en una sèrie de 22 atacs amb cotxes bomba i explosius a catorze ciutats del país. Es tracta de la jornada més mortífera des de fa dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un dels atacs més letals ha estat en una base militar a l'est de la localitat d'Al-Doloaiya, a 90 quilòmetres al nord de la capital del país, on almenys quinze soldats han perdut la vida. També al nord de Bagdad, dos altres membres de les forces armades han mort i nou persones han quedat ferides en atemptats registrats a la província de Salahedín. Tres civils més han perdut la vida i una trentena més han quedat ferits per l'explosió d'un cotxe bomba a la zona d'Al-Huseiniya. A la ciutat petroliera de Kirkuk hi han mort almenys cinc persones en diversos atacs. Entre ells hi ha l'explosió d'un cotxe a prop d'una estació de gasolina a la ciutat, dos atemptats més a la vora d'un centre de policia i un artefacte al carrer d'Al-Quds, al centre de la ciutat.

L'Iraq viu un rebrot de la violència amb atacs freqüents dirigits a objectius xiïtes i forces de seguretat que s'han intensificat des de la retirada de les tropes nord-americanes el desembre passat i de l'emissió d'una ordre d'arrest contra el vicepresident sunnita, Tareq al-Hashemi.

stats