Publicitat
Publicitat

Les autoritats de Mali asseguren que els cooperants "es troben bé"

El ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha viatjat al país després que ahir s'apuntés l'alliberament d'una italiana segrestada amb dos cooperants espanyols a l'octubre

El govern de Mali ha traslladat al ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, que els dos cooperants espanyols segrestats a l'octubre al Tindouf "estan bé", segons informa 'Catalunya informació'.

El ministre ha rebut aquesta confirmació després de viatjar per sorpresa al país per conèixer com evolucionen les negociacions per a l'alliberament d'Enric Gonyalons i Ainhoa Fernández, que van ser segrestats juntament amb la italiana Gabriella Urru, que podria haver estat alliberada. 

La notícia de l'alliberació d'Urru a Mali va circular ahir sense que cap autoritat ho hagi confirmat encara. Del mallorquí Enric Gonyalons i la madrilenya Ainhoa Fernández no se'n sap res, més enllà de saber que van ser traslladats des d'Argèlia fins a Mali pels segrestadors.

Els governs espanyol i francès van rebre el desembre passat un vídeo en què apareixien els tres cooperants demanant a les autoritats corresponents que fessin tots els esforços per aconseguir la seva alliberació.

Gonyalons i Fernàndez no són els únics espanyols que continuen segrestats en regions de l'Àfrica. Les cooperants de Metges Sense Fronteres Blanca Thiebaut i Montserrat Serra encara no han estat alliberades, des que el 13 d'octubre van ser capturades en un campament de refugiats a Kènia, a uns 100 quilòmetres de la frontera amb Somàlia. García-Margallo va afirmar el 15 de febrer que el govern havia rebut "una prova de vida" dels quatre cooperants espanyols.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT