Internacional 15/01/2012

"Una part de la tripulació va sortir abans que els passatgers", explica un supervivent

Al vaixell hi havia 72 catalans i 105 viatgers de la resta de l'Estat. Les primeres declaracions dels passatgers confirmen el caos i la desinformació en l'evacuació després de l'accident

Ara
1 min
Continua la recerca dels desapareguts en l'accident

BarcelonaEls primers 50 supervivents catalans i mallorquins han arribat al Prat i han relatat les escenes de caos i pànic viscudes a bord del Costa Concordia. "Una part de la tripulació va sortir abans que els passatgers", ha criticat un dels supervivents.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El mallorquí José Peña ha explicat que durant l'accident hi va haver falta d'informació i que ell i els seus amics van haver-se de llançar a l'aigua "quan no hi havia més remei", perquè no hi havia bots per a tothom i el vaixell s'enfonsava.

Després, ha afegit, van veure que part de la tripulació ja era a la costa, entre ells, el capità, que va abandonar el creuer quan encara quedava gran part de la gent a bord.

Segons les darreres dades, 72 catalans viatjaven al vaixell quan la nit de divendres el buc es va embarrancar i va xocar contra unes roques davant la costa italiana. Entre els 17 desapareguts hi ha un home de Mallorca d'uns 80 anys.

El testimoni assegura que amb el xoc contra la roca es va sentir "un soroll molt fort" i que es va desfermar el pànic amb el segon cop. "Primer ens van dir que era una avaria elèctrica, perquè se'n va anar la llum, i ens van evacuar a la sala", ha afegit Peña.

Els supervivents han arribat amb poques pertinences repartides en bosses de plàstic i anaven vestits amb la roba que duien mentre sopaven el divendres passat quan es va produir la tragèdia.

Aquest és el primer contingent dels 177 espanyols que viatjaven al creuer i que al llarg del dia d'avui s'espera que siguin repatriats en diversos vols a Madrid.

stats