Crisi financera
Internacional 10/08/2011

Una avioneta sobrevola Standard & Poor's amb un cartell que reclama l'acomiadament dels treballadors

Va contractar-la una 'broker' molesta per la rebaixa de la qualificació del deute nord-americà

Albert Castellví
1 min
El cartell que dimarts es va veure sobre Wall Street

BarcelonaUna avioneta va sobrevolar dimarts la seu de l'agència de qualificació Standard & Poor's, que dissabte havia rebaixat la qualificació del deute dels Estats Units. L'aparell arrossegava un cartell on es podia llegir, en grans lletres vermelles: "Gràcies per la rebaixa. Us haurien d'acomiadar a tots".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un primer moment, el cas va generar cert misteri sobre qui havia sigut el responsable de l'acció però de mica en mica se n'han anat aclarint alguns detalls. Segons la revista Fortune, tot plegat va ser idea d'una agent de borsa de Saint Louis, que va assegurar al mitjà que considera que "l'única raó" que ha comportat la rebaixa de la qualificació del deute nord-americà és "la gent de la política". Per això, la seva intenció inicial era que l'avioneta portés el seu missatge a Washington, però va desistir quan es va assabentar que està prohibit volar per sobre la capital dels Estats Units. Va ser llavors quan va optar per enviar l'aparell a Wall Street, però afegeix: "No tenia la intenció de fer-lo volar específicament sobre Standard & Poor's".

Tot i que inicialment Fortune no va revelar el nom de la ideòloga de l'acció, un cop s'ha sabut que ha concedit una entrevista a la cadena NBC la revista ha optat per identificar-la com a Lucy Nobbe, vicepresidenta de la companyia Wedbush Morgan Securities. Encara s'ignora, en canvi, qui conduïa l'aparell, ja que la primera hipòtesi de Fortune ha sigut desmentida pel mateix mitjà, que, això sí, diu que el cost de fer volar l'avió hauria sigut d'entre 1.200 i 1.500 dòlars.

stats