Internacional 09/08/2011

Un forner francès inventa una màquina expenedora de baguets automàtica

El giny utilitza una barra de pa calenta parcialment cuita, i la forneja en qüestió de pocs segons just abans de lliurar-la al client, pel preu d'un euro

Redacció
2 min

BarcelonaUn flequer del nord-est de França ha inventat una màquina expenedora de baguets automàtica que funciona les 24 hores, amb l'objectiu d'oferir pa calent i acabat de fer per a la gent que treballa en torns de nit o que, simplement, està desperta a aquestes hores. “Aquest és el forn del futur”, assegura Jean-Louis Hecht en declaracions a Associated Press, que preveu una expansió del seu producte a tot París, a la resta d'Europa i fins i tot als Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De moment, però, Hecht disposa de dues màquines, una a la capital francesa i l'altra a Hombourg-Haut, un poble situat al nord-est del país.

França va veure néixer la baguet com un derivat del pa desenvolupat a la Viena (Àustria) de mitjans del segle XIX. Es caracteritza per una base feta de farina de blat i revestida per una crosta cruixent i sol tenir uns cinc o sis centímetres d'ample per tres o quatre d'alt i uns 65 centímetres de llarg.

A pesar de l'expansió de les franquícies de menjar ràpid, milions de francesos es mantenen lleials a les seves tradicions, però sovint les han de sacrificar a favor dels ritmes de vida actuals. Moltes botigues de pobles petits, i fins i tot de les zones menys transitades de París, tanquen als migdies i, a l'agost, molts negocis –inclosos els forns– tenen tancat per vacances. La intenció de Hecht és omplir aquests buits.

Els ginys creats per aquest flequer francès utilitzen una barra de pa calenta parcialment cuita, i la fornegen en qüestió de pocs segons just abans de lliurar-la al client, pel preu d'un euro.

El primer intent de Hecht per tirar endavant el seu invent, fa dos anys, va topar amb nombrosos problemes tècnics. Ara, gràcies a l'ajuda d'un enginyer portuguès, el flequer ha desenvolupat una màquina moderna que a principis de juliol ja havia expedit al voltant de 4.500 baguets.

stats