Escàndol sexual
Internacional 01/12/2011

DSK dóna la seva versió del que va passar a l'habitació de l'hotel de Nova York

L'autor diu que Diallo va robar el telèfon mòbil de DSK, en una operació per "deixar-lo fora de combat". Els advocats de la denunciant ho consideren "absurd"

Ara
3 min
Strauss-Kahn i la seva dona, Anne Sinclair, sortint dels jutjats de Nova York dimarts.

BarcelonaEl llibre de Michel Taubmann, biògraf oficial de Dominique Strauss-Kahn (DSK), ha arribat aquest dijous a les llibreries per abordar la tesi del complot contra l'exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI), pocs dies després que el periodista Edward Epstein publiqués un llibre en la mateixa línia als Estats Units. "48 anys després de l'assassinat de Kennedy no tenim totes les respostes. Sis mesos després del cas DSK jo em limito a treure algunes informacions importants", assegura l'autor.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Encara que mai ha estat condemnat, Strauss-Kahn ha estat destruït", assegura l'escriptor i periodista francès autor d'"Els casos DSK, la contrainvestigació". En el llibre, el polític confessa que va mantenir una "relació consentida" amb Nafissatou Diallo, la treballadora de l'Hotel Sofitel de Nova York que el va acusar d'intent de violació el 14 de maig. L'autor recull paraules de DSK en què assegura que la relació va ser consentida, i qualifica l'episodi "d'estúpid".

El biògraf oficial, amic de la família de Strauss-Kahn, va més lluny i considera que Diallo "va ser enviada per a una missió que perseguia desestabilitzar i deixar fora de combat al director del FMI". Taubmann ha mantingut diverses entrevistes amb DSK i amb la seva esposa, Anne Sinclair, i durant tres setmanes ha investigat a Nova York, on assegura que va parlar amb persones "properes al cas" i amb la mateixa Diallo.

La prova més clara del complot per Taubmann és que Diallo va robar el telèfon mòbil oficial de Strauss-Kahn, que va desaparèixer. L'escriptor considera "improbable" que ho oblidés en un restaurant o en un taxi, perquè era "la seva principal eina de treball" i perquè "contenia informacions extremament sensibles".

Si Epstein assegurava que va veure un vídeo gravat per les càmeres de l'hotel on es veuen dos empleats celebrant l'episodi minuts deprés dels fets, Taubmann, diu que no l'ha vist, però que n'hi han parlat.

Aquesta és la versió dels fets del que va passar a l'habitació de l'hotel, segons la biografia oficial: "Strauss-Kahn va sortir nu de la dutxa i Diallo estava allà encara que no hi havia de ser. Ell li proposa que li faci una fel·lació. Tot està en la mirada, ella s'havia quedat mirant el seu sexe. No és normal que una empleada d'hotel miri fixament el sexe d'un client. Es pot ser molt suggeridor amb la mirada", assegura.

Els advocats de Diallo han titllat "d'absurdes" les acusacions i lamenten que la fiscalia hagi arxivat el cas i els impedeixi seure DSK al banquet dels acusats per interrogar-lo.

Taubmann reconeix que el polític "no té gaire cura" amb els assumptes sexuals, tot i que estava avisat que "l'estaven espiant, que volien fer-lo caure posant-li davant una dona que podia acusar-lo de violació"."Comet la bajanada d'acceptar la relació que li proposa Diallo. És estúpid, però no és criminal", assenyala.

El llibre també es refereix a la investigació sobre una xarxa de prostitució a l'Hotel Carlton de Lille, al nord de França, on presumptament també hi participava Strauss-Kahn. L'exdirector de l'FMI afirma al llibre que "l'horroritza la prostitució", però reconeix haver estat a "festes llibertines", perquè diu que no sabia que les dones eren pagades.

"Quan algú et presenta a una amiga no li preguntes si és una prostituta. I quan et conviden a una festa no preguntes si cal demanar factura", assenyala Strauss-Kahn en el llibre.

Agrega que ha posat fi a aquesta "vida sexual lliure".

L'obra també conté una cita d'Anne Sinclair destinada al candidat socialista a la Presidència de França, François Hollande: "És l'únic dirigent socialista que no ens ha trucat ni ens ha escrit".

stats