Publicitat
Publicitat

Una campanya proeutanàsia col·loca Sarkozy en el llit de mort

L'Associació pel Dret a Morir Dignament fa un fotomuntatge amb la imatge del president francès i els altres candidats a les eleccions contraris a legalitzar l'eutanàsia: Marie Le Pen i François Bayrou

La imatge del president francès i candidat a la reelecció, Nicolas Sarkozy, apareixerà des d'aquest dimecres en una campanya publicitària que el situa en el llit de mort, en un intent per convèncer-lo que revisi la seva postura, contrària a la legalització de l'eutanàsia a França.

Amb la típica camisa de dormir d'hospital, aspecte seriós i tubs al nas per poder respirar, al cap d'estat se li pregunta: "Senyor candidat, ¿hem de posar-lo en aquesta postura per fer que canviï d'opinió sobre l'eutanàsia?".

L'Associació pel Dret a Morir Dignament (DMD), autora d'aquesta mobilització, s'adreça igualment a la presidenta de l'ultradretà Front Nacional (FN), Marine Le Pen, i el líder centrista, François Bayrou, que, com Sarkozy, també han manifestat la seva oposició a la legalització de l'eutanàsia.

El director general de la DMD, Philippe Lohéac, va explicar que abans de llançar la campanya van preguntar sobre el tema als principals candidats als comicis presidencials a França, els propers mesos d'abril i maig, i l'únic que va defensar la legalització de l'eutanàsia va ser el socialista, François Hollande.

L'organització busca amb aquests cartells que a una persona moribunda se li concedeixi "la llibertat de triar si vol continuar fins al final amb la seva malaltia, si accedeix a les cures pal·liatives o desitja que se l'ajudi a morir", com ja passa, segons Lohéac, en països com Bèlgica o Luxemburg.

I per això recorre a imatges xocants: una campanya anterior, llançada al novembre en la mateixa línia però amb una persona anònima, no va tenir repercussió.

La campanya es completa amb un manifest a través d'internet, en què els ciutadans signants insten els candidats a legalitzar l'eutanàsia, i amb una manifestació i una conferència, prevista per al pròxim 24 de març, per debatre la proposta.

Un sondeig facilitat per aquesta organització i realitzat l'agost passat per l'institut demoscòpic Ifop per al diari local 'Sud Ouest' va reflectir que el 94% dels enquestats es mostrava a favor o molt a favor de la legalització de l'eutanàsia, per un 6% que va dir que hi estava en contra.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT