Egipte
Internacional 30/04/2012

Arrenca la campanya electoral a Egipte

13 candidats lluiten per la presidència al país enmig d'un clima de tensió entre els liberals laics i els candidats islamistes. La primera volta electoral està prevista per als dies 23 i 24 de maig

Afp
1 min
Als carrers d'Egipte ja s'hi respira l'ambient electoral / EFE

El CaireLa campanya oficial per a l'elecció presidencial a Egipte, prevista per a finals de maig, s'ha inaugurat aquest dilluns, enmig d'un clima de tensió entre els liberals laics i els candidats islamistes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exèrcit, que governa el país des de la caiguda de Hosni Mubàrak el febrer del 2011, es va comprometre a tornar el poder a un president a finals de juny, amb la celebració d'unes eleccions democràtiques sense precedents a Egipte.

En realitat, la campanya està en ple apogeu des de fa setmanes. Els carrers ja estan coberts amb cartells i pancartes, i els 13 candidats ja havien iniciat el seu recorregut sense descans per tot el país abans que la campanya s'inaugurés oficialment.

Els candidats que compten amb més suport per passar a la segona volta dels comicis són Amr Mussa, exsecretari general de la Lliga Àrab; Abdel Abul Fotuh, dissident del partit Germans Musulmans; Mohammed el-Mursi, líder del partit dels Germans Musulmans, el Partit de la Justícia i la Llibertat, i Ahmad Xafiq, l'últim primer ministre de Mubàrak.

El passat 14 d'abril la Junta Electoral va anunciar l'eliminació de 10 dels 23 aspirants que havien registrat la seva candidatura a la presidència. Entre aquests es trobaven tres dels preferits per als comicis: el candidat oficial dels Germans Musulmans, Jarait Shater, el número dos de Hosni Mubàrak, Omar Suleiman, i el representant del salafisme, Hazem Abu Ismail.

La campanya oficial s'aturarà el 21 de maig, 48 hores abans de la primera volta electoral, els dies 23 i 24 de maig. Una segona volta està prevista per al 16 i 17 de juny.

stats