Rússia
Internacional 08/08/2012

Les cantants del grup punk rus Pussy Riot titllen el seu judici d'"estalinista"

El judici queda vist per sentència, que es dictarà el 17 d'agost. L'advocat de les noies alerta que una condemna "incrementarà l'antagonisme entre l'Estat i la societat"

Agències
1 min
Les acusades de Pussy Riot durant el judici / EFE

MoscouEl judici contra les tres integrants del grup punk rus Pussy Riot acusades de gamberrisme per haver cantat una cançó contra el president rus a l'altar d'una catedral de Moscou ha quedat vist per sentència aquest dimecres. La Fiscalia dictarà sentència el proper 17 d'agost, després de demanar aquest dimarts tres anys de presó.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La pena sol·licitada pels fiscals és quatre anys inferior a la màxima prevista en el Codi Penal rus per aquest delicte. Les tres noies van ser detingudes el 21 de febrer després de cantar "Mare de Déu, fes fora Putin" a la catedral de Crist Salvador i criticar la connivència entre l'Església ortodoxa i Putin.

Un procés "estalinista"

Les tres noies s'han dirigit al tribunal per defensar la seva innocència i insistir en demanar la seva absolució. "Aquest és un procés judicial no a Pussy Riot, sinó a tot el sistema polític. Es pot tancar la gent a la presó basant-se només en suposicions?", ha dit Nadezhda Tolokónnikova, líder del grup. La cantant ha comparat el procés contra elles amb els que es feien en l'època estalinista.

L'advocat de les acusades, Mark Feiguin, ha advertit al tribunal que una sentència condemnatòria pot incrementar l'antagonisme entre l'Estat i la societat, i ha avançat que els partidaris del grup es manifestaran els propers dies.

stats