MÈXIC
Internacional 11/12/2010

Últimes negociacions per tancar un acord de mínims a la cimera de l'ONU contra el canvi climàtic

Els compromisos de cada estat per reducció les emissions de gasos contaminants i la continuïtat del Protocol de Kyoto, principals obstacles per a l'entesa

Efe
1 min
Activistes de Greenpeace al costat d'un salvavides gegant,    a la platja de Cancún.

Cancún p { margin-bottom: 0.21cm; } Els ministres de Medi Ambient de més de 190 països que participen a la cimera de l'ONU contra el canvi climàtic, que se celebra a Cancún, han intensificat les negociacions per tancar un acord de mínims sobre la reducció d'emissions de gasos contaminants. L'entesa permetria evitar un fracàs en aquesta trobada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les principals divergències entre els estats tenen a veure amb la continuïtat del Protocol de Kyoto, ja que el Japó, Rússia, Bielorrússia, el Canadà i Austràlia rebutgen aquesta possibilitat. Consideren que estan obligats a una retallada d'emissions que no tenen altres grans economies com els EUA, que no ha ratificat aquest acord internacional, i la Xina, que no hi està afectada perquè és un país en vies de desenvolupament.

Activistes d'organitzacions ecologistes com Greenpeace que s'han mostrat escèptiques davant la possibilitat d'un acord han llençat a les costes de Cancún un salvavides gegant. L'acció representa un intent d'influir en les negociacions entre els estats perquè s'arribi a un acord per combatre el canvi climàtic.

stats