Sèrbia
Internacional 26/05/2011

De què s'acusa Ratko Mladic?

15 càrrecs de genocidi, crims de guerra i crims contra la humanitat

Redacció
1 min
Mladic està acusat de ser un dels responsables del setge de Sarajevo. AFP

BarcelonaRatko Mladic, antic cap militar dels serbis de Bòsnia, serà posat "immediatament" al davant del Ttribunal Internacional especial per a l'Antiga Iugoslàvia, segons han informat les autoritats sèrbies. Mladic ha de respondre dels càrrecs de genocidi, crims de guerra i crims contra la humanitat, i se'l podria condemnar a cadena perpètua.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mladic està acusat de quince càrrecs de genocidi, persecucions, exterminis, assassinats, deportacions, actes inhumans i segrest d'hostatges. Amagat des de la seva inculpació el 1995, Mladic, de 69 anys, està acusat de ser un dels principals artífexs del pla de neteja ètnica a les zones orientals de Bòsnia-Herzegovina que, posteriorment, als Acords de Dayton van quedar integrades a l'anomenada República Sèrbia.

Mladic era el criminal de guerra de l'antiga Iugoslàvia més buscat des de la detenció el 2008 de Radovan Karadzic, considerat el dirigent polític del genocidi. Segons els fiscals, tots dos van planejar "caçar els croats i musulmans de Bòsnia per prendre el control de les seves terres i després integrar-les a la Gran Sèrbia". El 1992 Mladic, oficial superior de l'exèrcit iugoslau, va esdevenir el cap de l'estat major de les forces armades sèrbies de Bòsnia, amb la creació de la República Srpska.

stats