Publicitat
Publicitat

Síria

Un vídeo mostra com els Cascos Blaus a Síria es refugien dels trets de les forces de seguretat del règim

Tot i l'enviament de 300 observadors de l'ONU i una aparent calma, la violència no ha cessat al país. Kofi Annan ha demanat al govern de Damasc que renunciï a l'ús d'armament pesat i que el retiri de les poblacions

La violència no ha cessat a Síria, malgrat que l'enviament dels 300 cascos blaus del Consell de Seguretat de l'ONU han fet minvar el conflicte armat. Els observadors han començat aquest diumenge una visita a la ciutat de Rastan, després d'haver estat a Homs dissabte.

L'equip d'avançada de l'ONU va visitar Homs, on es van reunir dissabte amb les autoritats locals i totes les parts. L'equip va caminar al voltant de la ciutat de Homs i es va aturar en diversos llocs per parlar amb la gent. "Avui és el primer dia des de fa dos mesos, exactament des del 5 de febrer, sense bombardejos, sense morts i sense foc a Homs", va dir un sirià diumenge en unes declaracions recollides a la web d' Al-Jazira. "Per això, volem que us quedeu. Si us plau, quedeu-vos. Això és el que volem. En arribar, els bombardejos s'han aturat", va dir als observadors, que porten cascos blaus i armilles antibales.

Després de la visita, dos observadors militars de l'ONU s'han quedat a Homs, mentre que els altres han seguit el recorregut per les principals zones afectades pel conflicte.

Tot i l'aparent calma, la violència no ha cessat a Síria, on encara s'hi viu la repressió del règim de Baixar al-Assad. Com es pot veure en el vídeo, les forces de seguretat sirianes obren foc contra diversos civils i, fins i tot, alguns observadors de l'ONU es veuen obligats a refugiar-se dels trets.

Kofi Annan demana el cessament definitiu de la violència

L'enviat especial conjunt de l'ONU i la Lliga Àrab per gestionar el conflicte a Síria, Kofi Annan, ha tornat a demanar al govern de Damasc que renunciï a l'ús d'armament pesat i que el retiri de les poblacions.

En un comunicat difós a Ginebra, l'enviat especial va instar "totes les parts, governamentals, d'oposició i altres, a abandonar les armes i treballar amb els observadors de l'ONU per consolidar el cessament de la violència en totes les seves formes".

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT