Síria
Internacional 22/04/2012

Un vídeo mostra com els Cascos Blaus a Síria es refugien dels trets de les forces de seguretat del règim

Tot i l'enviament de 300 observadors de l'ONU i una aparent calma, la violència no ha cessat al país. Kofi Annan ha demanat al govern de Damasc que renunciï a l'ús d'armament pesat i que el retiri de les poblacions

Ara
2 min

BarcelonaLa violència no ha cessat a Síria, malgrat que l'enviament dels 300 cascos blaus del Consell de Seguretat de l'ONU han fet minvar el conflicte armat. Els observadors han començat aquest diumenge una visita a la ciutat de Rastan, després d'haver estat a Homs dissabte.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'equip d'avançada de l'ONU va visitar Homs, on es van reunir dissabte amb les autoritats locals i totes les parts. L'equip va caminar al voltant de la ciutat de Homs i es va aturar en diversos llocs per parlar amb la gent. "Avui és el primer dia des de fa dos mesos, exactament des del 5 de febrer, sense bombardejos, sense morts i sense foc a Homs", va dir un sirià diumenge en unes declaracions recollides a la web d'Al-Jazira. "Per això, volem que us quedeu. Si us plau, quedeu-vos. Això és el que volem. En arribar, els bombardejos s'han aturat", va dir als observadors, que porten cascos blaus i armilles antibales.

Després de la visita, dos observadors militars de l'ONU s'han quedat a Homs, mentre que els altres han seguit el recorregut per les principals zones afectades pel conflicte.

Tot i l'aparent calma, la violència no ha cessat a Síria, on encara s'hi viu la repressió del règim de Baixar al-Assad. Com es pot veure en el vídeo, les forces de seguretat sirianes obren foc contra diversos civils i, fins i tot, alguns observadors de l'ONU es veuen obligats a refugiar-se dels trets.

Kofi Annan demana el cessament definitiu de la violència

L'enviat especial conjunt de l'ONU i la Lliga Àrab per gestionar el conflicte a Síria, Kofi Annan, ha tornat a demanar al govern de Damasc que renunciï a l'ús d'armament pesat i que el retiri de les poblacions.

En un comunicat difós a Ginebra, l'enviat especial va instar "totes les parts, governamentals, d'oposició i altres, a abandonar les armes i treballar amb els observadors de l'ONU per consolidar el cessament de la violència en totes les seves formes".

stats