Fonamentalisme
Internacional 02/07/2012

Un centenar de nenes intoxicades en un atac amb gas a una escola de l'Afganistan

La policia atribueix l'atac als talibans, que s'oposen a l'educació femenina. En els darrers mesos s'han donat episodis d'enverinament de l'aigua o amb gas de noies estudiants

Efe
1 min
Evacuació de les nenes intoxicades / EFE

KabulUnes cent de nenes han resultat avui intoxicades per la inhalació d'un gas suposadament llançat pels talibans en un institut d'ensenyament al nord de l'Afganistan, ha informat a Efe una font oficial. L'atac s'ha produït a l'institut Misser Abat, al nord del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Les estudiants han estat traslladades immediatament a l'hospital provincial. El seu estat no és greu", ha explicat el cap de la policia de la demarcació, Abdul Aziz Ghairat."Encara no sabem quina és la causa del succés. Segons les nostres primeres investigacions, l'autor és algú de l'interior de l'escola, potser un estudiant influït pels enemics de la pau i l'estabilitat", ha afegit, en referència als talibans.

En els últims mesos s'han donat diversos casos de noies estudiants intoxicades amb gas o després de consumir aigua enverinada, encara que els talibans no han reivindicat l'autoria d'aquests atacs.

Durant els seus anys al poder (1996-2001), els talibans es van oposar a l'educació femenina, i encara avui mantenen una visió de la dona que la relega a un paper social secundari i reduït a l'àmbit domèstic.

stats