Líbia
Internacional 19/11/2011

La comunitat internacional demana a les autoritats líbies que jutgin Al-Islam amb l'ajuda del TPI

Els principals líders mundials exigeixen un procés que compleixi amb els estàndards de la justícia internacional. El desenvolupament del judici és un examen a la voluntat reformista del nou govern libi

Ara
1 min

BarcelonaLa comunitat internacional ha reaccionat a la captura de Saïf al-Islam amb una petició unànime: que el fill de Gaddafi sigui jutjat d'acord amb la justícia internacional i amb l'ajuda del Tribunal Penal Internacional.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

OTAN

"Confiem que les autoritats líbies i el Tribunal Penal Internacional garantiran la justícia per tal que la nova Líbia sigui construïda sota la llei i el respecte pels drets humans", ha dit un portaveu de l'aliança militar. L'OTAN va donar per acabada una operació de set mesos a Líbia a finals d'octubre, després que la seva campanya per mar i aire acabés amb la caiguda de Gaddafi a l'agost.

Unió Europea

"Les autoritats líbies ara han de garantir que Al-Islam sigui portat davant la justícia en plena col·laboració amb el Tribunal Penal Internacional", ha dit Michael Mann, el portaveu de la cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton.

David Cameron

El primer ministre britànic, David Cameron, ha marcat la importància que Al-Islam rebi un judici en concordança amb els estàndards internacionals. "És un gran èxit per al poble libi i ara també ha de ser una victòria per a la justícia internacional", ha dit el premier. "Anglaterra oferirà tota l'ajuda al govern libi i al Tribunal Penal Internacional per fer-lo retre comptes per tot el que ha fet", concloïa Cameron.

Estats Units

Un oficial del departament d'Estat dels EUA ha dit que Washington no pot confirmar independentment que Al-Islam hagi estat capturat. L'oficial ha afegit que les autoritats líbies han rebut l'exigència de tractar tots els presoners d'acord amb els estàndards internacionals.

stats